Artikelen over zonweringen

Kies de zonwering die bij u past!

Om warmte of lichtinval buiten te kunnen houden, is zonwering nodig. Naast deze voordelen kan zonwering helpen om de isolatie van uw woning te verbeteren, verkleuring van tuinmeubelen verminderen, schadelijke uv-straling blokkeren en ook uw privacy te verhogen. Zonwering is er in allerlei kleuren, soorten, vormen en maten. Afhankelijk van uw smaak, wensen stijl van uw woning en de plaats waar u ...

Lees meer >>

Op 30 juli 2018

Voorkomen van zonnebrand en zonnesteek

Als temperaturen stijgen, de zon schijnt en een lekker briesje waait gaan wij naar buiten dus en genieten. Maar pas op voor de gevaren die de zon met zich mee brengt.

Lees meer >>

Op 18 april 2011

Zonlicht en UV-straling

Zonlicht is een mengeling van straling van diverse golflengtes. In de regenboog is het zichtbare deel van de zonnestralen geordend naar de lengte van de golven. Van paars naar rood zijn de golven steeds langer. Het infrarood, met een golflengte groter dan die van het rood, is niet zichtbaar maar voelbaar als (zonne)warmte. Het ultraviolet of UV heeft een golflengte kleiner dan die van het paars. ...

Lees meer >>

Op 18 april 2011

Geboorte zonnevlek voor het eerst waargenomen

Dankzij NASA's Solar Dynamics Observatory (SDO), een satelliet die de zon continu in het oog houdt, is voor het eerst de geboorte van een zonnevlek in real time waargenomen.

Lees meer >>

Op 18 april 2011

Minder in de zon door zelfbruiner

Uitgebreide voorlichting over zelfbruiners, anti-zonnebrand en huidbeschadiging door de zon, in combinatie met gratis zelfbruiners en anti-zonnebrand, zorgt ervoor dat vrouwen minder de neiging hebben om te zonnen. Dat is het resultaat van een Amerikaans onderzoek.

Lees meer >>

Op 18 april 2011