Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

RENSON Lagune

De ideale terrasoverkapping is er eindelijk, voor de horeca maar ook zeker voor de particulier.

RENSON®, trendsetter op het vlak van ventilatie en zonwering, ontwikkelt innovatieve oplossingen, waarbij het comfort of ‘well-being’ van de mens centraal staat. RENSON® wil met zijn Healthy Outdoor Concept® het leefcomfort van de woning echter ook naar de tuin doortrekken. Daarom stelt RENSON® Lagune® voor: een stijlvolle en comfortabele terrasoverkapping op basis van een duurzame aluminium structuur met geïntegreerde windvaste, waterdichte en lichtdoorlatende zonwering. Deze Lagune® kan niet alleen bij een woning toegepast worden, maar biedt ook nieuwe mogelijkheden voor horecazaken of winkelpanden.

De tuin staat al lang niet meer los van de woning. Ongeacht het weer - wind, regen, of zonneschijn - brengen we immers graag zoveel mogelijk tijd buiten door. Daarom is het niet alleen belangrijk om binnen voor het nodige comfort te zorgen, maar ook buiten verlangen we naar sfeer, comfort en optimaal leefplezier. De naam RENSON® staat al jaren synoniem voor innovatieve oplossingen, die een gezond en comfortabel binnenklimaat nastreven – Creating healthy spaces. Het comfort of het ‘well-being’ van de consument staat daarbij centraal. Dit leefcomfort in de woning wil RENSON® nu ook naar de tuin doortrekken.

Met zijn Healthy Outdoor Concept® creëert RENSON® oplossingen, die het buitenleven naar een hoger niveau moeten tillen. Dit concept beoogt drie soorten comfort: thermisch, fysisch en visueel. De innovatieve zonweringsystemen van RENSON® zorgen immers niet alleen voor de beheersing van de zon en de vermijding van oververhitting, maar beschermen ook tegen koude, regen en wind en een optimaal contact met de omgeving.

De stijlvolle Lagune® van RENSON® is een ontwikkeling voor een optimaal leefplezier op het terras van de woning, bij een restaurant, café of winkel. Deze terrasoverkapping bestaat uit een gepatenteerde aluminium constructie met een geïntegreerde windvaste, waterdichte, maar lichtdoorlatende doekzonwering, die, afhankelijk van het weer, geopend of gesloten kan worden. Deze oplossing combineert het ingenieuze gepatenteerde geleidingssysteem (Fixscreen®-technologie) met een innovatief spansysteem voor een optimale doekspanning. Daardoor zit het doek windvast en strak in iedere positie en behoren klapperende en stukgescheurde doeken definitief tot het verleden. Bovendien zorgt deze Fixscreen®-technologie, in combinatie met de optimale doekspanning, ervoor, dat het neerslagwater dat op het doek terecht komt, via watergeleidingskanalen naar een regenpijp in de verticale pijlers van de structuur afgevoerd wordt. Die afvoermethode is mogelijk bij elke positie van de onderlat. Dit betekent dat zelfs wanneer het doek van de zonwering niet volledig uitgerold is, al het neerslagwater afgevoerd kan worden.

De terrasoverkapping van RENSON® is de enige structuur met geïntegreerde, windvaste doekzonwering, waarbij het doekzonweringdak waterdicht en toch lichtdoorlatend is. Bovendien is deze basisstructuur volledig modulair. Zo kan de Lagune® zonder problemen voorzien worden van windvaste, afsluitbare zijkanten en /of voorzijde. Deze screens worden in de structuur geïntegreerd en zijn uitgerust met het ritsprincipe van de Fixscreen®-technologie. Een geïntegreerde gesloten driehoeksoplossing zorgt voor een perfecte afwerking van deze gesloten zijkanten. Door dit unieke design vormt deze oplossing esthetisch één geheel.

Bij de ontwikkeling van zijn Lagune® heeft RENSON® veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de afwerking, de eenvoudige montage en het beperkte onderhoud. De bevestigingsonderdelen zijn nagenoeg onzichtbaar en ook de elektrische kabels worden in de structuur weggewerkt. Zelfs de grondbevestiging kan onzichtbaar uitgewerkt worden. De aluminium structuur en de screens kunnen gemakkelijk gemonteerd en gedemonteerd worden. De doekrol van de dakzonwering, bijvoorbeeld, is zowel boven als onder uitneembaar. De hoogwaardige doeken met een zeer hoge zonweringcoëfficiënt zijn bestand tegen warmte en vocht, water- en vuilafstotend, rot- en schimmelvrij, luchtdoorlatend, UV-bestendig en kleurecht. Bovendien wordt het onderhoud tot een minimum beperkt door het uitgekiende ontwerp met waterafvoer en opvang van bladeren.
Deze Lagune® kan vandaag besteld worden met een maximale breedte van 6 m per element en een maximale horizontale uitval van 5 m. De doeken en profielen zijn verkrijgbaar in een zeer ruim kleurengamma, wat dan weer toelaat om het product in eender welke bouwstijl in te passen. Zowel hedendaagse, klassieke als moderne gebouwen kunnen met een passende RENSON®-terrasoverkapping uitgerust worden. Het is dan ook de ideale windvaste oplossing voor toepassing bij woningen, horecazaken, winkelpanden en andere projecten.

Op December 31, 2010